U zal het weldra tegenkomen: het nieuwe bord dat laat zien dat Hulshout een hartveilige gemeente is. Het gelijknamige project is een actie van het rode kruis met het doel om personen met een hartstilstand een grotere overlevingskans te bieden.

We moesten hiervoor aan twee voorwaarden voldoen:

-          Het plaatsen van zoveel mogelijk AED-toestellen (automatische externe defibrillator)

-          Zoveel mogelijk personen informeren en opleiden in de reanimatietechnieken en het gebruik van het AED-toestel.

Ons AED-toestel hangt in de sporthal. Maar een toestel alleen is natuurlijk niet genoeg! Zoveel mogelijk mensen zouden vertrouwd moeten zijn met de werking van het AED-toestel en reanimatietechnieken. 

Gratis opleiding

Daarom organiseren we in samenwerking met het Rode kruis van Hulshout twee vormingen.

Vorming 1: donderdag 13 maart 2014

Vorming 2: maandag 17 maart 2014

Beide vormingen gaan door in het rode kruislokaal van Hulshout van 19.00-22.00 uur.
Tijdens de vorming leert u werken met een AED-toestel en leert u reanimeren.

Het juiste gebruik van een AED-toestel verdubbelt de overlevingskans van het slachtoffer. 

In België worden elk jaar naar schatting 10.000 mensen getroffen door een plotselinge hartstilstand buiten het ziekenhuis: op straat, thuis, op het werk, tijdens het sporten,… . Nu overleeft slechts 5 tot 10 procent van hen.

Daarnaast hangt op steeds meer openbare plaatsen een dergelijk toestel. Deze opleiding kan dus voor iedereen nuttig zijn!

De opleiding is gratis. Daarnaast ontvangt u tijdens de opleiding een handleiding met dvd, die u thuis nog eens kan bekijken.

Schrijf u zeker in!

Inschrijven voor één van de opleidingen kan ter plaatse op de sportdienst, via mail naar sport@hulshout.be of telefonisch op het nummer 015 24 26 77.